Etappe 3

Loenen - Maarssen

Beleef de geschiedenis en ontdek de Oude Hollandse Waterlinie.

De etappe Loenen – Maarssen kent een ruime historie. Buiten de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie om is er van alles gebeurd op het grondgebied van deze etappe. Beleef de geschiedenis van deze etappe en ontdek de Oude Hollandse Waterlinie.

17.9 KM

Route informatie & Inschrijving

 

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

 

De 3de etappe begint bij restaurant Tante Koosje. Hier kan je nog heerlijk wat eten en/of drinken voordat je begint aan de 17,9km lange wandel of fietstocht.

 

Natuurlijk zijn er ook weer mooie natuur bezienswaardigheden, zo is onderweg het kasteel Gunterstein te zien, loop je langs een jachthaven en door de Bethumepolder en we eindigen deze etappe bij slot Zuylen.

 

Na een lange wandel of fietstocht kan je ook genieten van een koffie, lunch, borrel of diner op het terras bij Bistro Belle.

 

Registreer je voor alle etappes en geniet van de prachtige omgeving van de Oude waterlinie.

 

Verdien een unieke medaille

 

Met de Tour de Oude Hollandse Waterlinie kan jij een unieke medaille verdienen. De Tour de Oude Hollandse Waterlinie medaille bestaat uit een grote medaille waarop jij alle 10 de etappe badges kan verzamelen. 

 

Maak jouw medaille compleet en loop, wandel, fiets of skate de route van Loenen - Maarssen en ontvang de badge van etappe 3!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info