Etappe 4

Maarssen - Utrecht

Beleef de geschiedenis en ontdek de Oude Hollandse Waterlinie.

De etappe Maarssen - Utrecht kent een ruime historie. Buiten de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie om is er van alles gebeurd op het grondgebied van deze etappe. Beleef de geschiedenis van deze etappe en ontdek de Oude Hollandse Waterlinie.

15.7 KM

Route informatie & Inschrijving

 

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

 

Fort Zuylen is voor de 4de etappe het startpunt. De 4de etappe is 15,7km lang en zal na de Voorveldse polder eindigen in het centrum van Utrecht.

 

Een wandel- fietstocht in de Tour de Oude Hollandse Waterlinie zonder fort bestaat bijna niet. In de 4de etappe kom je langs Fort de Gagel, Fort bij de Ruigenhoekse Dijk en Fort Blauwkapel. Weer drie historische bezienswaardigheden met een eigen verhaal.

 

Aan het einde van de etappe kom je uit bij het symbool van utrecht, De Domtoren! Op het Domplein kan je wat eten en/of drinken met een geweldig uitzicht op de Domtoren.

 

 

Registreer je voor alle etappes en geniet van de prachtige omgeving van de Oude waterlinie.

 

Verdien een unieke medaille

 

Met de Tour de Oude Hollandse Waterlinie kan jij een unieke medaille verdienen. De Tour de Oude Hollandse Waterlinie medaille bestaat uit een grote medaille waarop jij alle 10 de etappe badges kan verzamelen. 

 

Maak jouw medaille compleet en loop, wandel, fiets of skate de route van Maarssen - Utrecht en ontvang de badge van etappe 4!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info