Etappe 2

Weesp - Loenen

Beleef de geschiedenis en ontdek de Oude Hollandse Waterlinie.

De etappe Weesp – Loenen kent een ruime historie. Buiten de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie om is er van alles gebeurd op het grondgebied van deze etappe. Beleef de geschiedenis van deze etappe en ontdek de Oude Hollandse Waterlinie.

18.1 KM

Route informatie & Inschrijving

 

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

 

De 2de etappe begint bij Fort Ossenmarkt. De route begint in de provincie Noord-Holland, maar al snel loop je de grens over naar provincie Utrecht. Vanaf het begin gaat de hele wandel/fietsroute langs de rivier de Vecht.

 

Onderweg kom je langs Fort Hinderdam en Fort Nigtevecht waar je een kijkje kan nemen en even kan uitrusten met een drankje.

 

Aan het einde van de 2de etappe kom je aan bij het restaurant Tante Koosje, waar je een welverdiend hapje kan eten en iets kan drinken.

 

Registreer je voor alle etappes van de Tour de Oude Hollandse Waterlinie en geniet van de prachtige omgeving van de Oude waterlinie.

 

Verdien een unieke medaille

 

Met de Tour de Oude Hollandse Waterlinie kan jij een unieke medaille verdienen. De Tour de Oude Hollandse Waterlinie medaille bestaat uit een grote medaille waarop jij alle 10 de etappe badges kan verzamelen. 

 

Maak jouw medaille compleet en loop, wandel, fiets of skate de route van Weesp - Loenen en ontvang de badge van etappe 2!

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info