Algemene informatie

Tour de Oude Hollandse Waterlinie

 

350 jaar geleden, in het jaar 1672, keerde het tij. Het ooit zo rijke Holland leek verloren, het volk reddeloos, redeloos en radeloos. Tot wij ons eigen water als wapen inzetten en de vijand wisten te stoppen. Van het Muiderslot tot aan Slot Loevestein deed de Oude Hollandse Waterlinie haar werk.

Beleef de Tour de Oude Hollandse Waterlinie en kom fietsen, wandelen, hardlopen, skaten of wielrennen en beleef een onvergetelijk avontuur!

De route bestaat uit 168 kilometer verdeeld over tien etappes. Je bepaalt zelf of je een of meerdere etappes aflegt. Onderweg ontdek je de mooiste plekken en historische locaties zoals: Unesco erfgoed, Forten, kastelen, musea, prachtige natuur en rivieren en natuurlijk gezellige lokale horeca. 

Als deelnemer aan de Tour de Oude Hollandse Waterlinie krijg je:

  • Programmaboek met historische achtergrond, parcourskaarten en kortingsacties voor lokale horeca, hotels en winkels
  • Medaille die per etappe aangevuld wordt met etappe pins

 

Bekijk de etappes

Wat krijgt je als je bent ingeschreven voor de Tour de Oude Hollandse Waterlinie?

- Uitgeschreven routes inclusief parcourskaart
- Online routes inclusief parcourskaart
- Deelnemersboekje met achtergrondinformatie van de bezienswaardigheden waar je langs loopt
- Een boekje met kortingsacties van restaurants waar je langs loopt om ergens wat te eten of drinken
- Een unieke medaille
- De badgets voor de medaille van de door jou gekozen etappes
- Indien je een shirt hebt besteld, krijg je natuurlijk ook het unieke Tour de Oude Hollandse Waterlinie shirt
- En natuurlijk een mooie wandelroute langs de Oude Hollandse Waterlinie, die je kunt lopen wanneer je maar wilt!

Het goede doel

 

Tour de Oude Hollandse Waterlinie is een speciaal jubileum evenement ter gelegenheid van het 350 jarige jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Het is een grote sportieve ontdekkingstocht langs de Oude Hollandse Waterlinie en al het moois dat langs de route te zien is. Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid één of meerdere etappes van deze route volgen en hiermee zoveel mogelijk van de Oude Hollandse Waterlinie op hun eigen manier zien en beleven. U mag zelf kiezen of u deze route wil wandelen, fietsen, skaten of wil hardlopen

Met dit evenement wordt geld opgehaald voor de Hersenstichting. Het doel van de Hersenstichting is om hersenaandoeningen te voorkomen, beter te behandelen en om mensen met een hersenaandoening mee te laten doen in de maatschappij. Om dat te bereiken financieren ze onderzoek en innovaties, geven ze voorlichting en zetten ze het belang van onze hersenen overal op de agenda.

Help je ook mee? Bedankt voor je bijdrage!

Doneer hier Start eigen actie

Tour de Oude Hollandse Waterlinie shirt

 

Wist u al dat €2,50 van het verkoopbedrag van het Tour de Oude Hollandse Waterlinie shirt naar de Hersenstichting gaat? 

 

Het Tour de Oude Hollandse Waterlinie shirt kan je aanschaffen in de diverse ticketshop voor €17,50.  Het Tour de Oude Hollandse Waterlinie shirt is o.a . geschikt om te dragen tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen of skaten.  

 

 

Bestel het shirt

Enjoy Cleaning Up

 

We ruimen op. We doen niets liever dan naar buiten gaan. Dagelijks, tijdens de normale uitlaatrondjes, ruimen we in onze eigen omgeving op. In het weekend gaan we erop uit. We haken aan bij een schoonmaak-evenement ergens in Nederland of we gaan zelf ergens opruimen. 

Naast opruimen proberen we anderen te inspireren om ook iets te doen of om gedrag te veranderen. Het helpt enorm dat er een hond vrolijk rondrent en opruimt wat ze kan vinden. We komen op plekken waar veel jongeren zijn. Ook worden we steeds vaker als gastspreker op evenementen uitgenodigd.

 

En verder?

Inmiddels zijn er ruim vele andere hondeneigenaren door ons geïnspireerd en ruimen er vele andere honden ergens in de wereld dagelijks zwerfvuil op. We willen meer en meer honden toevoegen aan de club van “local heroes”. We bereiden voor om dit als training en/of workshop te gaan aanbieden aan hondeneigenaren die dit ook graag zouden willen.

Stichting Bewegen heeft de Toekomst

 

De Tour de Oude Hollandse Waterlinie wordt georganiseerd door Stichting Bewegen heeft de Toekomst

Het doel van de stichting is het stimuleren van fitheid, happiness en saamhorigheid in en om steden, dorpen, wijken en platteland door (sportieve) projecten en evenementen te ondersteunen.

Evenementen

Tour de Waterlinie

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info